MENU WESELNE

Propozycja I

Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą. Szampan dla wszystkich Gości.

Przystawka:

  • Sałatka z szynką parmeńską

Danie główne (zestaw mięs na półmiskach):

  • sakiewka z kurczaka nadziewana warzywami
  • żeberka złociste pieczone z cebulką
  • wołowina po Karpacku

Deser:

  • Tort malinowy z serkiem mascarpone

Na stołach:

  • patery ciast
  • patery owoców sezonowych
  • napoje zimne (soki owocowe i woda mineralna w dzbankach)

Gorące kolacje:

  • Polędwiczki wieprzowe na sosie kurkowym z ziemniakami i modrą kapustą
  • Szaszłyk mięsno-warzywny podany z ryżem i warzywami
  • Staropolskie pikantne flaki

Zupa:

  • Rosół z kołdunami

Dodatki:

  • kluski śląskie
  • ziemniaki z wody
  • surówki

Bufet kawowy:

  • herbata, kawa b/o

Stół Dworski:

  • deski wędlin i mięs pieczonych
  • pętla kiełbasy wiejskiej i inne wyroby domowe
  • sałatki
  • galaretki drobiowe i wieprzowe
  • śledzie w zalewach i sosach
  • ogórki kiszone
  • smalec z ziołami
  • pieczywo
  • koktajlowe zakąski

Cena

200 zł/osoba

Propozycja II

Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą. Szampan dla wszystkich Gości.

Przystawka:

  • Dworska sałatka z marynowanym w winie kogutem

Danie główne (zestaw mięs na półmiskach):

  • Dworska kaczka w jabłkach podana z kopytkami na musie malinowym

Deser:

  • Tort ,,czarny las”

Na stołach:

  • patery ciast
  • patery owoców sezonowych
  • napoje zimne (soki owocowe i woda mineralna w dzbankach)

Gorące kolacje:

  • Złocisty sandacz na sosie pietruszkowym z kaszą jaglaną
  • Kurczak w sosie serowym podany na makaronie szpinakowym
  • Bogracz wołowy z kluseczkami

Zupa:

  • Zupa z grzybów leśnych

Dodatki:

  • zestaw surówek

Bufet kawowy:

  • herbata, kawa b/o

Stół Dworski:

  • deski wędlin i mięs pieczonych
  • pętla kiełbasy wiejskiej i inne wyroby domowe
  • sałatki
  • galaretki drobiowe i wieprzowe
  • śledzie w zalewach i sosach
  • ogórki kiszone
  • smalec z ziołami
  • pieczywo
  • koktajlowe zakąski

Cena

210 zł/osoba

Propozycja III

Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą. Szampan dla wszystkich Gości.

Przystawka:

  • Pasztet z dzika z żurawiną

Danie główne (zestaw mięs na półmiskach):

  • Karpacka wołowina z kaszą i grzybami podana

Deser:

  • Maliny zapiekane z kruszonką podane z gałką lodów waniliowych

Na stołach:

  • patery ciast
  • patery owoców sezonowych
  • napoje zimne (soki owocowe i woda mineralna w dzbankach)

Gorące kolacje:

  • Gęś na sosie żurawinowym podana z kopytkami
  • Polędwiczki z zielonym pieprzem podane na makaronie szpinakowym
  • Barszcz czerwony z krokietem

Zupa:

  • Krem z białych warzyw

Dodatki:

  • zestaw surówek

Bufet kawowy:

  • herbata, kawa b/o

Stół Dworski:

  • deski wędlin i mięs pieczonych
  • pętla kiełbasy wiejskiej i inne wyroby domowe
  • sałatki
  • galaretki drobiowe i wieprzowe
  • śledzie w zalewach i sosach
  • ogórki kiszone
  • smalec z ziołami
  • pieczywo
  • koktajlowe zakąski

Cena

220 zł/osoba

Dodatkowe napoje

  • coca-cola, sprite, fanta i pepsi rozliczane będą wg zużycia.

Dekoracja sali

  • w wybranej tonacji kolorów- serwetki, świeczki, kwiaty i inne ozdoby, płatna dodatkowo i ustalana indywidualnie do każdego przyjęcia.

Istnieje także możliwość skorzystania z noclegu

  • koszt noclegu w pokoju jednoosobowym wynosi 140 zł/os, natomiast w pokoju dwuosobowym to 100 zł/os. (w cenie śniadanie w formie bufetu dworskiego). Do dyspozycji mamy 4 pokoje oraz apartament w cenie 250 zł.
  • *Dla młodej pary pokój gratis.

Powyższe menu możemy modyfikować w zależności od upodobań kulinarnych naszych gości.

Zapraszamy!

social_forrst social_facebook social_pinterest social_instagram