Komunia - Dwór w Ropie

PROPOZYCJE MENU NA PRZYJĘCIE Z OKAZJI PIERWSZEJ KOMUNII

Propozycja I

Zupa do wyboru:

  • Krem brokułowy podany z grzankami
  • Rosół domowy z makaronem
  • Barszcz czerwony z uszkami

Dodatki:

  • Kluski śląskie
  • ziemniaki
  • frytki
  • zestaw surówek

Dodatkowo na stołach także:

  • patery ciast i ciasteczek
  • patery owoców
  • kompot
  • napoje zimne (soki owocowe i woda mineralna w dzbankach).
  • Napoje zimne gazowane rozliczane według zużycia.

Gorące danie:

  • Barszcz czerwony z krokietem.

Danie główne (półmiski mięs):

  • Schab z grzybami
  • Kotlet drobiowy lub de-volaile
  • Sakiewka drobiowa podana na ratatui

Bufet kawowy:

  • kawa i herbata b/o

Zimna płyta:

  • wędliny tradycyjne i mięsa pieczone
  • sałatki (2 rodzaje)
  • galaretki drobiowe
  • ryby w sosach i zalewach
  • tortille
  • koktajlowe przekąski
  • pieczywo.

Cena

130 PLN – osoba dorosła
80 PLN – dzieci do 8 lat (dzieci do 2 lat gratis)

Propozycja II

Zupa do wyboru:

  • Krem brokułowy podany z grzankami
  • Rosół domowy z makaronem
  • Barszcz czerwony z uszkami

Dodatki:

  • Kluski śląskie
  • ziemniaki
  • frytki
  • zestaw surówek

Bufet kawowy:

  • kawa i herbata b/o

Dodatkowo na stołach także:

  • patery ciast i ciasteczek
  • patery owoców
  • kompot
  • napoje zimne (soki owocowe i woda mineralna w dzbankach).
  • Napoje zimne gazowane rozliczane według zużycia.

Danie główne (półmiski mięs):

  • Karpacka wołowina w czerwonym winie
  • Żeberka duszone z cebulą
  • Kotlet drobiowy lub de volaile

Deser:

  • Maliny pod kruszonką

Zimna płyta:

  • wędliny tradycyjne i mięsa pieczone
  • sałatki (2 rodzaje)
  • galaretki drobiowe
  • ryby w sosach i zalewach
  • tortille
  • koktajlowe przekąski
  • pieczywo.

Gorące danie:

  • Bogracz z kluseczkami

Cena

140 PLN – osoba dorosła
80 PLN – dzieci do 8 lat (dzieci do 2 lat gratis)

Propozycja III

Przystawka:

  • Pasztet z dzika z żurawiną

Danie główne (półmiski mięs):

  • Polska gęś owsiana w żurawinowym sosie
  • Roladki wołowe nadziewane boczkiem, cebulką i czosnkiem niedźwiedzim
  • Kotlet schabowy z kością.

Bufet kawowy:

  • kawa i herbata b/o

Zimna płyta:

  • wędliny tradycyjne i mięsa pieczone
  • sałatki (2 rodzaje)
  • galaretki drobiowe
  • ryby w sosach i zalewach
  • tortille
  • koktajlowe przekąski
  • pieczywo.

Zupa do wyboru:

  • Krem brokułowy podany z grzankami
  • Rosół domowy z makaronem
  • Barszcz czerwony z uszkami

Dodatki:

  • Kluski śląskie
  • ziemniaki
  • frytki
  • zestaw surówek

Dodatkowo na stołach także:

  • patery ciast i ciasteczek
  • patery owoców
  • kompot
  • napoje zimne (soki owocowe i woda mineralna w dzbankach).
  • Napoje zimne gazowane rozliczane według zużycia.

Gorące danie:

  • Polędwiczki na winiaku z zielonym pieprzem podane z makaronem tagiatelle i surówką.

Cena

160 PLN – osoba dorosła
90 PLN – dzieci do 8 lat (dzieci do 2 lat gratis)

Dodatkowo proponujemy desery:

Maliny pod kruszonka z gałką loda – 13 zł.
Lody z owocami – 13 zł.

social_forrst social_facebook social_pinterest social_instagram